Pečené rybí filé po švédsku. Jablka dodají pokrmu šmrnc!
6.6.2024 - AndreaP.
Dnes si ukážeme velmi jednoduchý recept z rybího filé. Jak víme, rybí maso je velmi zdravé a tělu prospěšné, proto bychom ho měli do jídelníčku zařazovat několikrát týdně. Tato úprava pochází ze Švédska a na první pohled zaujme skladnou surovin. Výsledná kombinace chutí ale velmi milé překvapí.

(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 600 g rybího filé
- 1 středně velké jablko
- 1 velká cibule
- 50 g slaniny
- 1 citron
- mletý černý pepř
- sůl
Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozpečeme a vložíme na ni porce rybího filé. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct. Během pečení porce obrátíme. Asi po 10 minutách je vyjmeme a uchováme teplé.
Oloupané jablko a cibuli rozkrájíme na kolečka a podusíme je na tuku, v němž se ryba pekla. Porce rybího filé upravíme na nahřáté talíře, obložíme jablky, cibulí a rozpečenou slaninou.
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.