Na první pohled by se dalo říci kalorická bomba, opak je ale pravdou. Těsto neobsahuje žádný cukr ani tuk, ale spoustu tvarohu, a když s cukrem a tukem budeme šetřit i při následném dochucování při servírování, vznikne nám pokrm vlastně "dietní". Jahodové knedlíky milují děti i dospělí, a jelikož jahodová sezóna je v plném proudu, můžeme si jich nyní dopřát, co jen hrdlo ráčí.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 300 g čerstvých jahod
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g tvrdého tvarohu
- 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 60 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 20 g hladké mouky na vál
- sůl
- z uvedeného množství připravíte asi 16 malých knedlíků
Měkký tvaroh smícháme s hrubou moukou, vejcem, špetkou soli a vypracujeme těsto.
Rozdělíme jej na 2 díly a na pracovní desce posypané moukou vyválíme na plátky o tloušťce 3-4 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru 9-10 cm, použít můžete třeba větší hrneček.
Do každého vložíme jahodu, dobře uzavřeme a zabalíme. Knedlíky vhodíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Občas je nadzdvihneme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené knedlíky vyjmeme a lehce je roztrhneme.
Knedlíky omastíme rozpuštěným máslem, tvrdým tvarohem a pocukrujeme. Ihned podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.