Karbenátky jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách, jelikož jejích příprava je snadná, rychlá a finančně relativně nenáročná. Milují je jak děti, tak dospělí. Připravují se v masové, ale i v zeleninové či luštěninové formě. My si dnes ukážeme, jak si připravit takové karbenátky z rybího filé. Je to také dobrý způsob, jak do dětí nenápadně propašovat rybí maso.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 g rybího filé
- 100 g strouhaného sýru
- 1 vejce
- 2 starší housky
- šťávu z citrónu
- mléko
- sůl
- pepř
- petržel
Na obalení:
- 2 vejce
- strouhanka
Zmrazené rybí filé dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme rozmrazit. Až maso povolí, vyndáme jej a necháme na sítku řádně okapat. Přendáme do mísy, vidličkou rozmělníme a pokapeme citrónovou šťávou.
V mléce, ve kterém jsme měli filé, si mezitím namočíme staré housky. Vymačkáme je a přidáme ke směsi filé.
Dále přidáme strouhaný sýr, vejce, nasekanou petržel, osolíme a opepříme. Vše smícháme dohromady v kompaktní hmotu.
Poté vytvarujeme bochánky, které obalíme nejprve v rozšlehaném vejci a následně ve strouhance.
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.