Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá. Nejčastěji připravované, jelikož je nejvíce dostupné, je rybí filé. Příprava je snadná, rychlá a chutná většinou nejen dospělým, ale také dětem, pro které je rybí maso nesmírně důležité pro jejich zdravý vývoj. Dnes si připravíme úplnou klasiku, a sice rybí filé na česneku.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 750 g rybího filé
- 4 stroužky česneku
- 50 g slaniny
- drcený kmín
- sůl
- 50 g másla
- 5 cl vody
- citron
Částečně rozmrazené filé nakrájíme na plátky, potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme na rozpuštěnou slaninu do pekáčku, okmínujeme, polijeme rozpuštěným máslem a pečeme v rozehřáté troubě.
Během pečení podlijeme trochou horké vody.
Na talíři ozdobíme plátkem citronu a podáváme s opékanými brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.