Játrové kari je lahodná a exotická specialita, která spojuje bohatou chuť jater s pikantním kořením. Tento recept je oblíbený v mnoha asijských kuchyních a nabízí jedinečnou kombinaci chutí a vůní.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 g jater
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 feferonky
- 250 g rajčat
- 60 g másla
- 2 lžíce jogurtu
- 1 lžička kari
- 1 lžička horkého koření (garam masala)
- 1 lžička chilli nebo pálivé papriky
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
- 1/2 lžičky tlučeného kmínu
- sůl
Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
Oloupanou cibuli nasekáme, rajčata nakrájíme a oboje společně osmažíme je na másle. Pak přidáme utřený česnek a nadrobno nakrájená játra. Za stálého míchání restujeme.
Asi po pěti minutách dodáme jogurt a ostatní koření a ještě chvíli necháme probublávat. Pak mírně podlejeme a dusíme doměkka. Nakonec osolíme.
Podávejte s vařenou rýží a posypte čerstvou nasekanou petrželkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.