Maso je často považováno za nejdůležitější část stravy, ale není tomu tak. Určitě je proto dobré, zejména pro nás zaryté masoužrouty, ale také pro lidi, které trápí různé zdravotní obtíže, si občas udělat odlehčený den, případně když už to fakt nejde, tak alespoň oběd či večeři. Zeleniny je v dnešní době všude dostatek, navíc zelenina je opravdu velmi důležitou složkou naší stravy, takže dneska to zkusíme právě s ní. Věřte, že i z "obyčejné" kapusty a brambor jde udělat skvělý pokrm, po kterém se budete cítit fajn.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme
- 30 dkg kapusty
- 40 dkg vařených brambor
- 3 syrové brambory
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 celá vejce
- 2 dcl mléka
- majoránka
- sůl a pepř
- strouhanka
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji jí osmažíme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Poté přidáme prolisované vařené brambory, nastrouhané syrové brambory, zeleninu promícháme a přidáme vejce, mléko, sůl, pepř, česnek a majoránku. Opět řádne promícháme. Podle potřeby dosypeme strouhanku, aby nám vzniklo těsto jako na bramborové placky.
Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou, těsto do něj nalijeme, uhladíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca půl hodiny.
Hotové rozkrájíme a podáváme s vařeným bramborem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.