Kuřecí Kung Pao je klasickým čínským jídlem, které je známé svou pikantní a lehce sladkou chutí. Kombinuje křupavé kuřecí kousky s oříškovou vůní a šťavnatou zeleninou. Ideální pro milovníky asijské kuchyně, navíc pokrm, který snadno připravíte v domácích podmínkách.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 450 g kuřecího masa
- 50 g loupaných pražených arašídů
- 3 lžíce oleje
- 2 vejce
- 1 lžíce máčeného škrobu
- sušené papričky chilli
Zálivka:
- 2 lžíce kuřecího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce dezertního vína
- 1 lžička škrobu
- špetka cukru a soli
- Glutasol
Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, smícháme s celými vejci a máčeným škrobem a necháme chvilku odležet.
Na pánvi zahřejeme olej, maso do něj vložíme a za stálého míchání prudce opečeme. Přidáme sušené papričky chilli, pražené arašídy, zamícháme a zalijeme zálivkou, kterou jsme si předem v misce připravili. Krátce podusíme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.