Představte si křehkou máslovou kůrku, která se doslova rozplývá na jazyku a na ní bohatou náplň plnou šťavnatých paprik a lahodného sýra. Paprikový quiche není jen dalším receptem, nýbrž je to cesta k objevování radosti z jednoduchých, ale výjimečných chutí, které mohou obohatit každý stůl.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 175 g hladké mouky
- 75 g másla nebo rostlinného tuku
- 2 lžíce zelených oliv bez pecky, nadrobno nakrájených
- 3 lžíce studené vody
- špetka soli
Náplň:
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g strouhané mozzarelly
- 2 vejce
- 1,5 dl mléka
- 1 lžíce sekané bazalky
- sůl
- pepř
K přípravě těsta vsypte mouku a sůl do misky. Zpracujte s máslem na drobenku. Přidejte olivy a studenou vodu a vypracujte těsto. Těsto vyválejte na pomoučeném vále a použijte formu o průměru 20 cm s odnímatelným dnem. Těsto propíchejte vidličkou a uložte do chladu.
Podélně překrojte všechny papriky na poloviny, zbavte je semínek a dejte je slupkou vzhůru na pekáče (plech). Smíchejte česnek a olej a papriky směsí potřete. Pečte v předehřáté troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut, nebo až se začnou mírně pálit. Nechte je poněkud vychladnout a pokrájejte na tenké plátky.
Poklaďte jimi těsto ve formě a zasypte mozzarellou.
Ušlehejte vejce s mlékem a přidejte bazalku. Osolte a opepřete a směsí přelijte papriky. Dort položte do pekáče (na plech) a nechte v předhřáté troubě při 180 stupních péci 20 minut, nebo až ztuhne.
Tento slaný koláč je dobrý teplý i studený, záleží už jen na vás, kdy jej budete servírovat.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.