Máte rádi cukety? Pak přesně pro vás je tento recept. Jeho výhodou je, že je vhodný i pro vegetariány a nebo pak ty, co se snaží omezit maso jako takové. V tomto receptu ho totiž vůbec nebudeme potřebovat, přesto nám vznikne syté jídlo. Recept je to velmi jednoduchý a levný. V tomto konkrétním případě nelze úplně říci, že je také rychlý, ale to jen z důvodu toho, že zde musíme nechat prostor pro samotné vypocení cukety, a poté také její lázni v marinádě. Nicméně v tuto dobu vás v kuchyni není potřeba, a můžete se věnovat jiným činnostem, cuketa si sama poradí. Výsledek pak stojí za to.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 5 menších cuket
- sůl
Marináda:
- 100 ml olivového oleje
- 0,5 lžičky chilli
- 0,5 lžičky soli
- špetka mletého pepře
- 1 lžíce sójové omáčky
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička oregana
Cukety řádně omyjeme, poté je podélně nakrájíme na řezy silné přibližně 1 cm. Z obou stran osolíme a necháme vypotit jednu hodinu.
Mezitím si připravíme marinádu, a to tak, že smícháme všechny suroviny. Česnek oloupeme a rozetřeme a do marinády přidáme nakonec. Z cuket slijeme veškerou puštěnou vodu, lehce je osušíme a naložíme do marinády na zhruba 2 hodiny.
Takto naložené cukety poté naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a 15-20 minut pečeme při 220°C.
Podáváme jako vegetariánské jídlo, tudíž bez masa, s bramborami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.