Když nás tlačí čas, nevíme co narychlo k večeři, jsme unavení a nebo v této době chřipek dokonce sami nemocní, vždy a za všech okolností nás zachrání polévka. Léčí duši i tělo a její příprava je snadná. Dnes si připravíme jednu superrychlou s velikou dávkou cibule, takže o jejím zdravotním přínosu nemůže být vůbec pochyb.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 g cibule
- 50 g másla
- 500 g brambor
- 1 1/2 l hovězího vývaru
- 400 g debrecínských párků (či špekáčků)
- 4 lžíce sekané petrželky
- sůl
- pepř
Nejprve si oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky. Rovněž cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
V polévkovém hrnci rozpusťte máslo, přijde cibuli a krátce jí orestujte. Přidejte nakrájené brambory a společně s cibulí restujte za stálého míchání zhruba 3 minuty. Poté zalijte připraveným vývarem, nechejte vařit, než brambory změknou.
Mezitím oloupejte párky či špekáčky (stáhněte z nich střívko), nakrájejte na kolečka a přidejte do polévky. Dle chuti osolte a opepřete a vše společně ještě 5 minut provařte.
Na talíři před podáváním posypejte nakrájenou petrželkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.