Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Šlehačková bábovka. Klasika, která nikdy neomrzí a jednoduchý způsob, jak si udělat radost

Šlehačková bábovka. Klasika, která nikdy neomrzí a jednoduchý způsob, jak si udělat radost

6.2.2024 - AndreaP.

Šlehačková bábovka je klasickým receptem, který si zamilujete. Je to ideální moučník ve dnech, kdy máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni. Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý, stačí jen smíchat pár surovin, nalít je do formy a péct. Výsledkem je krásně mramorovaná bábovka, která je vláčná, nadýchaná a voňavá. Můžete ji posypat moučkovým cukrem, případně polít čokoládou nebo podávat s ovocem. Zkuste tento recept a uvidíte, že se stane vaším oblíbeným.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g krupicového cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • tuk na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • trochu moučkového cukru na posypání povrchu

 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Do mísy nalijeme smetanu, přidáme celá vejce a řádně promícháme metličkou. Postupně zašleháme cukr a mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Dvě třetiny těsta nalijeme do formy, zbytek těsta pak obarvíme kakaem a důkladně promícháme. Nalijeme cik cak na světlé těsto ve formě a pomocí špejle těsto ve formě spirálovitě zamícháme.

Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Po vyklopení ještě teplou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz