Máme tady poslední lednový den, to znamená, že se ve školách dnes rozdává pololetní vysvědčení. Jak dětem tento slavnostní den zpříjemnit? Udělejme jim lahodné kremrole, potěšíme tak nejen je, ale i sebe. Nejprve si o nich ale pojďme říct pár základních faktů.
Kremrole neboli trubička je sladký cukrářský výrobek, má tvar válce (německy Rolle), kdy těsto nařezané na proužky vhodné délky, je stáčeno do šroubovice a namotává se na speciální kuželovité trubičky, na kterých se následně peče.
Dutina se vyplňuje po zchladnutí krémem (odtud název krém + role, v Sasku se nazývají Blätterteig-Creme-Röllchen), tradičně vyráběným z našlehaného bílku s cukrem, případně sladké šlehačky. Před podáváním se kremrole ještě pocukrují.
A nyní už k samotnému receptu, my si dnes připravíme tyto kremrole s jablečným sněhem.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 250 g tuku (Hera)
- 1/8 l šlehačky
Náplň:
- 250 g jablek
- 350 g moučkového cukru
- 2 bílky
Vypracujeme těsto, které necháme hodinu v chladničce uležet. Poté jej tence vyválíme, krájíme na 2 cm široké proužky a tyto pak rovnoměrně navíjíme s přesahem na kovové trubičky. Na vymazaném plechu upečeme.
Vychladlé kremrole plníme jablkovým sněhem.
Příprava jablkového sněhu:
Do šlehače dáme jemně nastrouhaná jablka, cukr a bílky. Šleháme až do ztuhnutí sněhu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.