Sklizeň (nebo-li sezónu) hrušek dělíme na letní, podzimní a zimní, přičemž nejméně trvanlivé jsou hrušky letní (také ale nejsladší), naopak zimní úrody vydrží nejdéle. My si ale z hrušek (a je jedno, jakého typu), dnes připravíme džem, který nám zcela jistě vydrží v chladu delší dobu, než hruška samotná. Příprava je navíc velmi jednoduchá a nezabere nám mnoho času.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 1 kg hrušek
- 125 ml bílého vína
- 1 kg želírovacího cukru
- půl lžičky zázvoru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 4 lžíce hruškovice
Umyté hrušky oloupeme a rozčtvrtíme je. Vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
Takto připravené hrušky nasypeme do hrnce a přelijeme vínem. Krátce povaříme.
Následně k ovoci přisypeme cukr, zázvor a přilijeme citrónovou šťávu. Za stálého míchání 4 minuty vaříme. Pro jemnost následně můžeme rozmixovat.
Džemem naplníme vyhřáté sklenice a uzavřeme je. Skladujeme v chladnu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.