Rostou jedna za druhou a vy už nevíte, co s nimi? Milujete je, víte, že jsou všestranné, ale na druhou stranu je přece jen každý den mít na stole nemusíte? Ano, řeč je o cuketách. Ale nic není ztraceno. Léto je zejména doba velkých sklizní a s tím spojeným zavařováním, a my si proto rovněž cukety můžeme takto uschovat na pozdější dobu. Připravíme si z nich skvělou pomazánku na horší časy.
(foto: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 1/2 cukety nakrájené na kostičky
- 3 lžíce sádla
- 6 cibulí
- 1 palice česneku nakrájeného na plátky
- 1 lžíce zázvoru
- 1 lžíce pálivé papriky
- 1 rajský protlak
- sójová omáčka
- sůl
Cuketu očištěte a nakrájejte na kostičky.
Cibuli nasekejte nadrobno a na sádle jí osmažte dozlatova. Přidejte cuketu, česnek a veškeré další ingredience, osolte dle chuti a dobře zamíchejte. Směs takto cca 30 minut za občasného míchání poduste.
Pak ji naplňte do vymytých zavařovacích sklenic a sterilujte 20 minut při 80 stupních Celsia.
Pomazánka je obzvlášť výborná na topinky nebo opečený toustový chléb a lze ji připravit i z obyčejné dýně.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.