Talíř horké polévky, který je provoněn majoránkou a česnekem, nejen že skvěle zahřeje zejména v chladných dnech tohoto období, ale zcela jistě navodí útulnost kuchyně našich babiček. Hlavní je pak nezapomenout, že do bramboračky neodmyslitelně patří také pořádná porce sušených hub. Bez nich by to totiž nebylo to pravé!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 mrkev
- 1 petržel
- celer
- kousek květáku
- půl pórku a zelí
- 4 brambory
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sušených hub
- 2 lžíce tuku na jíšku
- 4 hrnky vody
- kmín
- sůl
- majoránka
- petrželka
Zeleninu očistíme, opereme a nakrájíme. Mrkev, petržel i celer lze nastrouhat na hrubším struhadle.
Mezitím namočíme sušené houby do horké vody a necháme chvíli máčet.
Očištěné brambory nakrájíme na kostičky.
Zeleninu společně s bramborami dáme do hrnce a zalijeme 4 hrnky vody. Přidáme sůl, trošku kmínu, scezené pokrájené houby a necháme vařit asi 10-15 minut.
Prolisovaný česnek přimícháme do jíšky, a jíšku zalijeme hrnkem studené vody, znovu promícháme, vlijeme do polévky a za stálého míchání přivedeme do varu. Přisypeme majoránku a povaříme 5 minut. Před podáváním nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.