Tuto situaci už asi zažil každý z nás. Neodhadnete množství chleba a tento najednou zbyde, je už okoralý a nikdo z rodiny na něj nemá zrovna chuť (ano, ano, každý by si dal spíše čerstvý měkký krajíc). Co ale teď s ním? Vyhodit? V dnešní době, kdy je cena potravin značně vysoká, určitě ne. Ale přesně takový chleba je ideální na další zpracování, a tak to dneska budou topinky. Receptů na topinky je veliké množství, je to prostě skvělá rychlovka na prima večeři. My si dneska uděláme vaječné topinky.
(fotografie - redakce)
Potřebujeme
- 4 krajíce staršího chleba
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- olej
- hořčice
- rajče
- cibule
- okurek
Na talíři řádně rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.
Krajíce chleba v něm poté řádně namočíme z obou stran a dáme na rozpálenou pánev s olejem, kde zprudka opečeme rovněž z obou stran. Vyndáme na talíř s ubrouskem, abychom odstranili přebytečný olej.
Poté plátky vaječného chleba potřeme hořčicí a dozdobíme nakrájenou cibulí na proužky, rajčetem, okurkou .... prostě tím, co máme rádi a máme zrovna doma po ruce.
Dobrou chuť.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.