V předcházejícím článku jsme si ukázali krok za krokem, jak udělat tradiční a poctivou českou svíčkovou na smetaně. A k té pochopitelně patří neméně poctivý, a tudíž domácí houskový knedlík. Této kombinaci se už pak nic nevyrovná. Jak si jej doma připravit? Není to vůbec těžké, a nejen, že oproti kupovaným je jeho chuť daleko lepší, ale také ušetříte peníze.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 3 hrnky hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- 1 lžíce droždí
- 1-2 hrnky vlažné vody
- 2 housky
- 1 lžíce tuku
Housky nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku.
Do mísy vložíme mouku, vejce, sůl a droždí, které jsme rozpustili v hrnku vlažné vody. Přidáme ještě tolik vlažné vody, aby se nám těsto nechytalo na mísu, a dobře prohněteme. Nakonec přimícháme vychladlou osmaženou housku, posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme v hrubé mouce. Můžeme však knedlíky vytvarovat i rukama namočenýma ve studené vodě.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po 10 minutách je obrátíme. Hotové knedlíky krájíme nití.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.