Máte doma plátky hovězího masa a uvažujete, co z nich připravit k obědu? Vyzkoušejte tento snadný recept.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 hovězí plátky
- 3 lžíce oleje
- sýr Lučina nebo žervé
- pažitka
- 3 lžičky neslazeného kondenzovaného mléka
- sůl
- pepř
- worcester
Maso naklepeme, okraje lehce nařízneme, potřeme olejem a necháme odležet. Zprudka je poté nejprve opečeme po obou stranách na oleji, potom osolíme, lehce podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Servírujeme na talíř horké plátky měkkého masa, na který vždy navršíme kopeček pažitkového krému a podáváme s vařeným bramborem.
Pažitkový krém připravíme smícháním sýru Lučina s nasekanou pažitkou, dle potřeby zjemníme kondenzovaným mlékem a pro pikantnost přidáme kapku worcestru. Promícháme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.