Když se řekne těstoviny, mnohým se i dnes ihned vybaví špagety, případně kolínka ideálně v kečupu či boloňské omáčce. Přitom se dá připravit mnoho chuťových variant omáček. Sýrová omáčka je jednou z těch věčných klasik, které se neomrzí ani nepřejí. Navíc je velmi variabilní a lze ji dochutit spoustou dalších surovin, jako jsou různé druhy sýrů, olivy nebo bylinky. Pojďte si dnes jednu z nekonečných sýrových variant připravit. Je to ideální omáčka, když vás tlačí čas a potřebujete servírovat rychle a chutně.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- kousek másla
- hladká mouka
- 0,2 l mléka
- smetana ke šlehání
- 80 g strouhaného parmezánu
- pepř
- sůl
- kari
- vinný ocet
Rozehřejeme máslo a přidáním mouky vytvoříme jíšku. Nalejeme část mléka a jíšku s mlékem pořádně rozmícháme, pak přidáme zbytek mléka, nastrouhaný parmezán a chvíli povaříme. Přidáme smetanu na zjemnění (dle chuti).
Omáčku chvíli povaříme a nakonec osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením a ochutíme octem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.