Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Nenáročná a velmi chutná úprava. Připravte si květák po římsku

Nenáročná a velmi chutná úprava. Připravte si květák po římsku

26.1.2023 - AndreaP.

Tento odlehčený recept je jako stvořený pro měsíc leden. Téměř žádné kalorie, po kterých zbytečně poté tloustneme, snadná příprava a vynikající chuť, co více si člověk může v tomto pošmourném zimním počasí přát?

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 1 velký květák
  • 5 lžic oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sekané petrželky
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 100 g strouhaného čedaru

 

Květák očistíme, opereme a rozebereme na růžičky.

Na oleji zpěníme drobně nakrájený česnek a petrželovou nať, přidáme květák, vše osolíme, opepříme a jakmile se vsákne tuk, přidáme rajský protlak zředěný vodou a květák podusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme vodu.

Při podávání posypeme květák strouhaným sýrem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz