Kuřecí maso je stále ve velké oblibě. Je to nejen z důvodu jeho relativně rychlé úpravy, ale také díky jeho jemné chuti a celkové dostupnosti. Jsou snad tisíce receptů na úpravu kuřecího, a tak i my si tady dneska jeden výborný recept ukážeme. U nádivky účelově nepíšeme přesný poměr surovin, je to opravdu dle oka a chuti, každému jak vyhovuje a co má doma zrovna k dispozici. Nebojte se experimentovat, výsledná chuť pak bude pokaždé trošku jiná.
(fotografie: redakce)
Potřebujeme:
- 1 kuře (případně kuřecí stehna)
- grilovací koření
- kmín
- sůl
Na nádivku :
- houska
- uzenina
- cibule
- česnek
- zelená petrželka
- 2-3 vejce
- 1 pomazánkové máslo
Vezmeme celé kuře a vykostíme jej. Pro ty, co mají s vykoštěním kuřete potíže, je tady varianta s kuřecími stehny, kdy u těchto jen odděláme kůži a nádivku poté napěchujeme pod tuto kůžičku. U vykoštěného kuřete pak nádivku lehce rozložíme na maso a srolujeme jako roládu. Zajistíme grilovacími jehlami, aby se nám roláda nerozjela. Dáme na pekáč, okořeníme grilovacím kořením, kmínem a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Nakrájíme na plátky, podáváme s brambory či bramborovou kaší.
Nádivka : housku, uzeninu nakrájíme na kostky, cibuli najemno, česnek prolisujeme. Pokud máme, přidáme zelenou petrželku, je výborná pak pro barvu v nádivce. Dle množství nádivky přidáme 2-3 vejce a celé pomazánkové máslo. Směs spojíme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.