Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Guláš tentokráte jinak. Připravíme si ho z rybího filé

Guláš tentokráte jinak. Připravíme si ho z rybího filé

23.1.2023 - AndreaP.

Rybí maso je velmi zdravé a je prospěšné ho zařazovat do jídelníčku co nejvíce, minimálně tedy jednou týdně. A protože rybích receptů není nikdy dost, dneska si jeden představíme. Někteří jej budou znát, naopak jiné třeba překvapí a inspiruje. Hlavní surovinou totiž bude rybí filé, ze kterého si uděláme guláš. Tak jdeme na to.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • cca 1/2 kg zmrazeného filé - úhoř, treska
  • 2 středně velké cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • olej
  • hladká mouka na zahuštění
  • mletá paprika
  • kmín
  • mletý pepř
  • celý pepř
  • sůl
  • voda

 

Rybu nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno společně s kmínem, přidáme cca 2 lžičky sladké papriky a pár kuliček celého pepře. Vložíme kousky ryb, které rychle při občasném míchání dusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme sůl a mletý pepř (vše dle chuti), zalijeme trochou vařící vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas promícháme a dle potřeby přiléváme vodu.

Hotové rybí kousky vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání restujeme. Následně přilijeme horkou vodu, přidáme prolisovaný česnek a vše řádně necháme provařit.

Šťávu přecedíme přes jemný cedník. Na druhé pánvičce mezitím na trošce oleje orestujeme další 2-3 lžičky papriky, tuto směs vlijeme do přecezené šťávy a společně necháme přejít varem. Nakonec vložíme zpět rybí maso a společně prohřejeme.

Omáčka je restováním lesklá, a má červenohnědou barvu, chutí je výrazně kořeněná. Vhodná příloha jsou vařené brambory.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz