Dnes si společně připravíme chutný a jednoduchý recept na vepřové kotlety. Jak lehce docílit, aby výsledná kotleta byla šťavnatá a ne vysušená? Postup je jednoduchý, a sice kotletu si rozdělte na plátky zhruba o tloušťce prstu. Plátky masa z obou stran důkladně osolte a opepřete, případně je naložte do připravené marinády. Do hrnce nalejte olej a kotletky na něm lehce opečte – většinou platí pravidlo 5 minut z jedné strany a 3 minuty z druhé. Přejeme dobrou chuť!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 kotlety
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
Na marinádu:
- 1 cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 100 ml bílého vína
- špetka mletého černého pepře
- 1 lžička sladké mleté papriky
- sůl
Kotlety naklepejte a okraje nařízněte.
Připravte si marinádu z jemně sekané cibule, vína, oleje, hořčice, pepře, soli a papriky. Kotlety nechejte v marinádě uležet alespoň hodinu.
Marinované kotlety obalte v mouce a usmažte na rozpáleném oleji po obou stranách. Podávejte s vařenými brambory nebo hranolkami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.