Pizza je velký kruhový plát světlého chlebového těsta (koláč), nahoře s náplní vyrobenou nejčastěji z rajčat, sýra a dalších rozdílných ingrediencí, záleží na druhu pizzy. Peče se v peci nebo troubě. Původem pochází z Itálie a stala se oblíbeným jídlem po celém světě. A my si jí dnes připravíme doma, a to přesně dle svých chutí.
Potřebujeme: (recept na 2ks)
Těsto:
- 250 g hladké špaldové mouky
- 140 ml vody
- 35 ml olivového oleje
- 11 g sušeného droždí
- 1 ČL soli
- 1 PL sušeného oregana
Omáčka:
- pasírované rajčata (kostky)
- 1 stroužek česneku
- špetka oregana
- špetka pepře
obloha:
- mozzarella
- bazalkové pesto
- čerstvá bazalka
Postup:
Do misky dáme vodu a droždí a připravíme si kvásek. Po pár minutách přidáme zbylé ingredience na těsto (mouku, olivový olej, sůl, oregano), důkladně promícháme a necháme kynout cca 40 minut.
Po vykynutí si těsto vybereme na pomoučený vál, rozdělíme na dvě části a vytvarujeme kruh.
Rajčatový základ je jednoduchý. Pasírované rajčata dáme do menšího hrnce a na mírném ohni z nich necháme odpařit vodu. Když budou zredukovány, přidáme oregano, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Promícháme a omáčka je hotová, necháme vychladnout.
Po vychladnutí potřeme na připravené těsto a poklademe hrubé kousky mozzarelly.
Dáme péct na co nejvyšší teplotu, my troubu necháme pořádně dlouho předehřát, ať je trouba maximálně horká. Pečeme cca 10 minut. Hotovou pizzu přelijeme pestem a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Recept připravili Patris a Stanley z blogu "We lift together".
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.