Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Perníkové řezy neboli nadýchaný litý perník na plech. Potěší na Vánoce i ve všední dny

Perníkové řezy neboli nadýchaný litý perník na plech. Potěší na Vánoce i ve všední dny

13.12.2022 - AndreaP.

Perník je velmi jednoduchý moučník, který je především rychlý na přípravu. Hodí se nejen ve dny všední, kdy potřebujete něco rychlého na chuť či jako pohoštění nenadálé návštěvy, ale také ve dny sváteční na slavnostně prostřený stůl. Pokud si dáte ještě trošku více práce a po upečení potřete vrstvou marmelády a přelijete čokoládovou polevu (podotýkáme ale, že nemusí být, jen tím jeho chuť ještě více pozvednete), případně následně dozdobíte kopečkem šlehačky, je úspěch zaručen.

(fotografie: Pixabay)

 

Potřebujeme:

  • 0,5 l teplého mléka
  • 250 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 0,5 kg polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 prášek do perníku (20g)
  • sekané ořechy

 

V 0,5 l mléka rozpusťte 250 g másla a 2 lžíce medu. Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu rozmíchejte v mléce ještě 1 vejce a sekané ořechy.

Odděleně smíchejte 0,5 kg polohrubé mouky, 250 g cukru, 1 vanilinový cukr a 1 prášek do perníku a připravené mléko s přísadami.

V tukem vymazaném a vysypaném plechu pečte v předehřáté troubě (150-160 stupňů Celsia) 40-50 minut.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.