Laskonky patří mezi tradiční české cukroví. Tyto lahodné a křehké cukrovinky jsou velmi oblíbené, vyhledávané a jsou opravdovým potěšením pro všechny mlsné jazýčky. Připravují se v mnoha českých domácnostech především při příležitosti vánočních a velikonočních svátků. Nyní máme tak ideální příležitost připravit si je na vánoční stůl.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 5 bílků
- 170 g práškového cukru
- 100 g nastrouhaných oříšků
- 50 g polohrubé mouky
- 50 g rozpuštěného másla
Krém:
- 150 g másla
- 100 g práškového cukru
- 1 žloutek
- 2 lžíce kakaa
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce zamícháme cukr smíchaný s oříšky, potom mouku a nakonec opatrně přiléváme rozpuštěné, ale vlahé máslo.
Lehce promícháme a na tukem vymazaný plech lžičkou tvoříme malé hromádky. Pečeme v mírné troubě pomalu, rozpečou se do placiček.
Po upečení je ihned špachtlí sundáváme z plechu a vychladlé plníme krémem.
Krém utřeme ze všech přísad dohladka.
Toto cukroví potřebuje proležet 10 dnů.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.