Začíná nám adventní období, o němž se traduje, že je to čas zklidnění se a rozjímání. Paradoxem dnešní doby je, že je to přesně naopak a hlavním symbolem je to, že času není nazbyt. I v kuchyni proto vyhledáváme recepty rychlé, bezpracné a chutné. A proto přinášíme tento recept, kterého se vůbec nemusíte bát. Je tak jednoduchý, že jednodušší už být ani nemůže. A nejlepší na něm je to, že krom kuřete už nebudete potřebovat nic víc, než obyčejnou sůl, protože jak praví pohádka "sůl je nad zlato".
(fotografie: Pixabay)
Potřebujete:
- kuře
- 1 kg soli
- Příloha : brambory
Připravené kuře důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Troubu si předehřejeme na 210 °C.
Do suchého pekáče vysypeme celý kilogram soli a rovnoměrně ji rozprostřeme po celé jeho ploše. Omyté kuře položíme na sůl a shora jej lehce osolíme.
Vložíme do trouby, nepodléváme, nepřikrýváme ani neotáčíme a pečeme asi 1,5 hodiny dozlatova (no není to snadné?)
Po upečení kuře vyjmeme, spodní část kůže (ta, co se celou dobu dotýkala soli) odstraníme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory nebo bramborová kaše.
Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny, případně s kompotem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.