Na otázku, proč jíst krevety, existuje jednoznačná odpověď. Jsou prostě lahodné. Je nutné ale vyzdvihnout skutečnost, že jsou vynikajícím zdrojem potřebných a cenných látek pro naše tělo, jelikož jsou nutričně velmi bohaté.
(fofografie: Pixabax)
Způsobů příprav krevet v kuchyni je mnoho. Můžete je například připravit na pávni, zapéct, smažit obalené v těstíčku, dusit nebo krátce vařit ve vodě, vhodné jsou i na gril. Hodí se jak k těstovinám a salátům, do pomazánek, na špíz, do polévek, do kari, na sushi, do jarních závitků a mnoho jiných.Nezapomínejme na to, že mořské krevety jsou často již sami o sobě mírně slané, proto není nutno tolik solit. Velmi jim ale lahodí česnek, chilli a bylinky celkově.
Výborné jsou krevety na víně nebo s rajčatovou omáčkou. Z krevet si zejména pochutnáváme na tělíčku, které je masité. Krevetu lze ale využít na maximum, z hlavičky a krunýře se dělají výborné polévky, např. výborná thajská polévka Tom Yum.
Potřebujeme:
- 500 g špaget
- 200 g loupaných krevet
- 4 lžíce másla
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 1 dl bílého vína
- bazalka
- sůl
- pepř
Na větší pánvi osmažíme na másle dozlatova drobně nakrájenou cibuli, ke které přidáme utřený česnek. Potom přidáme asi polovinu sekané petrželky a rozmrazené a opláchnuté krevety, které prohřejeme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, chvíli povaříme. Vše nalijeme na uvařené, máslem omaštěné těstoviny, promícháme a rozdělíme na talíře. Porce posypeme petrželkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.