Ve většině domácností přichází velmi často na řadu otázka, co zase uvařit k obědu či večeři. Oblíbené a vyhledávané jsou pak pokrmy nenáročné na přípravu a zejména čas. A v poslední době zcela jistě i recepty nenáročné na finance. A dnes proto jeden takový recept, splňující všechny výše uvedení požadavky, přinášíme. Udělejte si bezmasý den a vyzkoušejte tyto špenátové krokety.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 400 g čerstvého uvařeného a vymačkaného špenátu (nebo zmrazeného)
- 300 g tvarohu
- 4 lžíce strouhaného parmazánu nebo ementálu
- sůl
- žloutky
- polohrubá mouka
- 50 g másla
- 2 lžíce strouhaného sýra
Tvaroh utřeme v míse do hladka a vmícháme do něho žloutky, špenát, sůl a strouhaný sýr.
V kastrolu uvedeme do varu větší množství vody a pak zmírníme oheň, aby byl var sotva patrný. Špenátovou směs nabíráme lžící, na pomoučeném vále obalujeme moukou a zaoblujeme do tvaru kroketek. Vkládáme je postupně do vařící vody. Za chvilku vyplavou na povrch, necháme je asi 3-4 minut dovařit, pak je vyjmeme dírkovanou sběračkou.
Když okapou, opečeme je na pánvi na horkém másle. Podáváme je horké, pokapané máslem, v němž se vysmažili a posypané strouhaným sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.