Lilek je perfektní ve spojení s výraznými chutěmi, které do sebe nasákne jako houba. Nalaďte se na indickou notu a vyzkoušejte tento recept v podobě oblíbeného kari, kde lilek hraje hlavní roli. Příprava je jednodušší, než se na první pohled může zdát a na stole se vám ocitne exotické jídlo, po kterém se jen zapráší.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 lilky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 feferonky
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžička koření karí
- 1/2 lžičky hořčičného semínka
- 1 lžíce zkaramelizovaného cukru
- 1 lžíce másla
- citron
- sůl
- olej na smažení
Očištěné lilky nakrájíme podélně na čtvrtky a na oleji je osmažíme dohněda. Vyjmeme je a na témže oleji osmažíme nakrájenou cibuli a nasekané feferonky a přidáme utřený česnek a rozvařený kokos. Ochutíme citronovou šťávou, vložíme lilky, osolíme a mírně dusíme. Po chvilce přidáme zkaramelizovaný cukr a případně trochu podlejeme vroucí vodou. Dusíme, až šťáva zhoustne.
Hořčičné semínko opražíme na másle a tím polejeme hotové karí.
Podáváme s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.