Inflace šroubuje ceny strmě vzhůru, v současné době není už nic, co by se citelně nezdražilo, a netýká se to jen potravin. Dostáváme se tak do situace, kdy šetřit musí už téměř každý. A tak levné recepty na jídla, která nezruinují již tak vypjatý rozpočet, se budou jistě hodit. I toto je jeden takový. Klasický bramborák známe asi všichni, stejně tak jako smažený květák. V receptu, který jste právě otevřeli, budeme květák také smažit, ale tak trošku jinak. Na pomoc si přizveme právě bramborákové těsto. Levný recept, který snadno zasytí celou rodinu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- květák
- hladká mouka na obalení
- sůl
Na těsto:
- brambory
- hladká mouka
- vejce
- česnek
- sůl a pepř
- majoránka
- trošku mléka
- olej
Květák si klasicky rozebereme na malé růžičky (velké rozřízneme) a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Mezitím si připravíme bramborákové těsto : Syrové nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vymícháme v klasické těsto na bramboráky, jen s tím rozdílem, že jej uděláme trochu hustější, než obvykle, a to z důvodu, aby na květáku drželo a nestékalo.
Uvařený zchladlý květák osolíme, lehce obalíme v hladké mouce, namočíme v bramborákovém těstě a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Poté necháme na ubrousku okapat.
Můžeme podávat jen tak samotné např. se zeleninovým salátem, ale rovněž i s brambory či kaší.
Náš tip: Uvařený květák můžeme rovněž jemně nasekat, přidat jej rovnou k těstu a pak klasicky péct bramboráky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.