Pomalu se blíží podzimní dny, které jdou ruku v ruce s dýňovým šílenstvím. Nejoblíbenější je bezesporu dýně Hokaido, která těší velké oblibě, a to většinou ve formě polévky. Způsobů, jakými se dá připravit, je ale mnohem více. U nás vítězí tento recept na pečenou dýni, kterou oceníte jako přílohu i jako lehkou večeři.
(fotografie: Pixabay)
K přípravě rychlé večeře budete potřebovat:
- dýně Hokaido
- 5 stroužků česneku
- 3 snítky šalvěje
- sůl
- olivový olej
- malý kelímek bílého jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku. Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky. Vše vložíme do vhodného pekáče, osolíme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí na 180°C dvacet minut. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme.
Dýni doplníme bílým jogurtem, který lehce ochutíme čerstvou šťávou z citrónu a solí.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.