Okurkový salát je oblíbená klasika nejen v horských dnech. Je totiž nesmírně osvěžující, rychlý na přípravu a v době, kdy nám na zahrádkách dozrávají ve velkém okurky, se jedná také o ideální způsob, jak tyto spotřebovat. My si ale dnes tuto všem známou klasiku představíme trošku jinak. Ukážeme si, jak takový salát připravují v Indii.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 2 zelené okurky
- 2 kelímky jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého fenyklu
- 1 lžička drobně nasekané máty peprné
- sůl
Okurky zbavíme slupek, ty větší pak také jader a nakrájíme je na kostky, případně nakrouháme na tenké plátky. Osolíme a necháme odpočinout.
V míse smícháme utřený česnek, jogurt, ocet, olej a fenykl.
Okurky propláchneme studenou vodou, osušíme a vložíme do směsi. Navrch posypeme čerstvě nasekanou mátou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.