Ananas je tropické ovoce původem z Brazílie. Plod má oválný nebo válcovitý tvar. Konzumovat je možné jen plně zralé plody, v opačném případě plody ananasu obsahují velké množství kyselin.
(fotografie: Pixabay)
Jedná se o oblíbené chutné ovoce, které je se jí na našem světě po celá staletí. Nejen, že ananas dobře chutná, ale je také velmi zdravý pro naše tělo. Mezi hlavní účinky proč jíst ananas patří zejména posílení imunity, dobré trávení, brání naše buňky před oxidačním stresem, ale také působí protizánětlivě.
A mnozí si jistě při vyslovení slova "ananas" představí také pálící tropické slunce, na které se už všichni těšíme, a pod tím se zase vybaví grilovačka. A my tyto dvě věci dnes spojíme a připravíme si grilovaný prosluněný ananas ....
Potřebujeme :
- 1 čerstvý ananas oloupaný a nakrájený na centimetrové plátky
- 1 šálek rumu
- 12 lžic másla
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1 vanilkový lusk
- 220 g mascarpone
- 1/2 šálku čerstvých (nebo rozmrazených) borůvek
Na malé pánvi smíchejte rum, máslo a cukr. Vařte na mírném ohni za častého míchání, dokud se cukr nerozpustí a směs mírně zhoustne (asi 10 minut).
Vanilkový lusk rozřízněte podélně a ostrým nožem oddělte semínka, která vmíchejte do mascarpone.
Na rozpáleném grilu grilujte plátky ananasu za častého potírání hustou směsí cukru, másla a rumu. Grilujte do zhnědnutí, 2 až 3 minuty z každé strany.
Hotový ananas naaranžujte na talíř a na každý kousek přidejte vanilkové mascarpone. Posypte borůvkami a ihned podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.