Nekončící koloběh otázky "Co zase připravit k jídlu?" všichni moc dobře známe. Snídaně, svačiny, večeře, stále se opakující každodenní příběh. Krásně křupavý domácí chléb jsme si společně už upekli, a teď k němu přidáme pověstnou třešničku na dortu v podobě lahodné pomazánky z tuňáka. Problém bude pro tentokráte vyřešen, otázka zodpovězena a pochutnají si jak děti, tak i dospělí.
(foto: recipezazz.com)
Potřebujeme:
- 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě (oleji)
- 100 g polotučného tvarohu
- 100 g lučiny
- 1 středně velká cibule
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
- hořčice
- bylinky
Tuňáka z plechovky vyklopíme do mísy, a lehce rozmělníme vidličkou. Pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme jemně nasekanou cibuli, tvaroh a lučinu. Pořádně společně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Pokud chceme chuť ještě více zvýraznit, přidáme lžíci hořčice.
Necháme v ledničce chvíli odležet, aby se chutě prolnuly. Mažeme na čerstvý chléb či pečivo. Povrch můžeme ještě dozdobit jemně nasekanými bylinkami (např. pažitkou).
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.