Všichni milujeme řízky (však komu by také nechutnali), ale dělat stále ty stejné, kdy jediná změna je to, zda se jedná o řízek vepřový a nebo kuřecí, je prostě nuda. A tak si tentokráte uděláme řízek z nivy! Niva je sýr s modrou plísní uvnitř, barvu má smetanovou až sýrově žlutou. Výsledná chuť řízku z nivy je slaná a velmi výrazná.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 100 g sýru Niva
- 100 g šunkového salámu
- pažitka
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Sýr a salám rozemeleme, k hmotě přidáme nasekanou pažitku a vše promícháme. Nesolíme, jelikož niva je sama o sobě dost slaná. Tvarujeme malé placičky a obalujeme jako řízek v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme rychle v rozehřátém tuku po obou stranách.
Tyto řízečky chutnají s brambory, ale také položené na chlebu. Zdobíme rajčaty a zeleninou.
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.