Blíží se druhá neděle adventní a s ní pomalu nastává i ten správný linecký okamžik. Zbystřete! Právě nyní je ideální čas na přípravu lineckého cukroví. Každá hospodyňka, co už alespoň jednou linecká kolečka, čtverečky, květinky a mnoho dalšího zkoušela ví, že dokonalé linecké musíte nechat rozležet. Linecké cukroví je hitem nejedné domácnosti. A i když je jasné, že na cukroví vánoce nestojí, tak je ale rovněž svatá pravda, že vůně linoucí se z trouby prostě tu atmosféru Vánoc dotváří.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme
- 28 dkg másla (Hery)
- 16 dkg cukru moučka
- 42 dkg hladké mouky
- 2 žloutky
- citrónová kůra
Vypracujeme těsto, které necháme odležet (nejlépe přes noc, pokud nás ale moc tlačí čas, tak alespoň dvě hodiny). Po odležení vyválíme, vykrajujeme různé tvary, které upečeme. Slepujeme marmeládou a obalujeme v moučkovém cukru.
Recept na toto základní linecké těsto si zcela jistě uschovejte, jelikož se z něj dá připravit mnoho dalších druhů vánočního cukroví. Ať už pomocí různých krémů, polev, případně přidáním trošky kakaa, kokosu, oříšku, mandlí, kávy do základního těsta.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.