Máte rádi kombinaci mletého masa a sýra? Pak by ve vaší kuchařce neměl chybět recept na holandský řízek, který mají hodně v oblibě i děti. Pokud se vám líbí, že po rozkrojení řízečku sýr krásně vyteče, použijte při přípravě pokrmu tučnější variantu eidamu.
(fotografie: akademie kvality)
Potřebujeme:
- 500 g mletého masa (ideálně 50 % vepřového a 50 % hovězího)
- 120 g eidamu vcelku
- sůl
- pepř
- hrst hladkolisté petržele
- 3 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a vmíchejte ho do masa.
Přidejte jedno vejce a nahrubo nasekanou petržel.
Ochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti.
Maso rozdělte na 4 díly a vytvarujte z nich řízky tlusté asi 1 cm.
V hlubokém talíři rozšlehejte zbylá vejce, do druhého nasypte mouku a do třetího strouhanku.
Řízky postupně obalujte v hladké mouce, vejci a strouhance.
Pozvolna smažte z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.