Výše venkovních teplot poslední dny sice stále leckde atakují hodnoty tropického léta, nicméně kalendář neošálíme a všichni víme, že podzim je už doslova za rohem. A k podzimu patří oblíbené, krásně barevné (stejně jako podzim) dýně. A jakým dýňovým receptem letos začneme sezónu? Klasickou polévkou, ale netradičně. Její součástí totiž tentokrát bude i maso.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 1 kg hovězích kostí
- voda
- 2 větvičky celerové natě
- petrželka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g hovězího masa
- 1 kg dýně nakrájené na kousíčky
- 50 g másla
- sůl a černý pepř podle chuti
- petržel
Kosti, maso, nakrájenou zeleninu a česnek dáme vařit a posléze přecedíme. Kosti i použitou zeleninu vyhodíme, maso nakrájíme na menší kousky (použijeme poté do polévky).
Dýni uvaříme v trošce vody cca deset minut. K dýni přidáme dva hrnky vývaru z kostí, přikryjeme pokličkou a vaříme do doby než se dýně uvaří.
V této chvíli máme na výběr, buď necháme dýňový základ v nezměněném stavu a nebo zvolíme variantu, že dýni s vývarem rozmixujeme.
Poté přidáme nakrájené maso, dolijeme zbytek vývaru, opepříme, osolíme, přisypeme čerstvou petrželku a ještě chvilku společně povaříme.
Před podáváním můžeme dozdobit na talíři ještě plátkem osmažené slaniny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.