Při letních procházkách přírodou často naše kroky zamíří i do lesa, kde v tuto dobu rostou houby. A češi jsou národem houbařů. Proto také tyto výlety končí tím, že si z lesa odnášíme nějaké ty houby. Co z nich dobrého připravit? No přece klasiku nad klasiky, houbový guláš. Rychlý, chutný a k letnímu období jako stvořený.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 cibule
- houby
- 1 paprika
- 1 rajče
- hladká mouka
- gulášové koření
- sůl
- vývar
Cibulku osmahneme dozlatova, vložíme nakrájené houby, přidáme gulášové koření (můžeme přidat i kmín a trošku pálivé papriky, aby byl pokrm pikantnější), zalijeme troškou vývaru, případě použijeme kostku, dle potřeby podlijeme vodou a dusíme.
Zhruba po 20 min. přidáme na nudličky nakrájenou papriku a na kousky nakrájené rajče, osolíme a necháme ještě chvilku podusit.
Nakonec zahustíme 1 lžící hladké mouky rozmíchané ve vodě a chvilku povaříme.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík či pečivo.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.