Šťavnatý meloun patří k létu! Je velice osvěžující a pomáhá dodržovat mimo jiné i pitný režim, jelikož obsahuje velký podíl vody, a přesto, že je chuťově sladký, má nižší počet kalorií. Prostě ideální osvěžení pro horké dny.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Na melounový sorbet potřebujeme:
- 4 hrnky melounové dužiny
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy
- 1/2 hrnku čerstvé pomerančové šťávy
- 10 lžic třtinového cukru
- špetka soli
- lístečky máty na ozdobu
Melounovou dužinu nakrájíme na kostičky a promícháme s citronovou šťávou. Dáme na plech, pokud možno rozložené a dáme do mrazáku.
Zmrzlé dáme do kuchyňského robotu nebo mixéru s pomerančovou šťávou a rozmixujeme. Nakonec vmícháme cukr a sůl. Necháme v mrazáku asi hodinu.
Potom se musí sorbet znovu našlehat, protože se začne tvořit led. Servírujeme s lístky čerstvé máty.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.