Jsou voňavé, šťavnaté a sytě červené. Patří k létu, stejně jako jahody a další druhy skvělého ovoce. Řeč je o třešních. A protože jejich sezóna je velmi krátká, je nutné si je užít dosytosti. A co si z nich dnes připravíme? Poté, co jsme si z nich upekli skvělý tvarohový koláč, tak dnes přejdeme k tomu, co právě nyní všichni nejvíce potřebujeme. Domácí chladivé osvěžení plné ovoce. Třešňové nanuky jsou to pravé pro tropické dny.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 300 g vypeckovaných třešní
- 100 g banánu
- 30 g bílého jogurtu (výběr dle vlastní chuti)
- 2-3 lžičky třtinového cukru
- půl limetky
Vypeckované řádně omyté třešně v mixéru rozmixujte do hladka společně se zralým banánem. Poté přidejte bílý jogurt, cukr dle chuti a hlavně sladkosti ovoce a zakapejte šťávou z limetky.
Směs rozlijte do tvořítek na nanuky (pokud nemáte, tak do malých mističek), přidejte do každého ještě drobně nakrájené třešně a nechte v mrazáku ztuhnout (ideálně přes noc).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.