Víkend je zde a s ním tropické teploty leckde pokořující letité rekordy. Chladné počasí posledních týdnů bez varování vystřídala úmorná vedra. Náš organismus tak dostává pořádnou nálož a je třeba mu pomoci. Je nutné se proto osvěžit! A co je ve vedru, krom dostatečného a zásadního pitného režimu, nejlepší? No přece osvěžující zmrzlina. Ovocné odolá málokdo. A domácí už vůbec nikdo. A jakou si dnes připravíme? Volíme ovoce, které patří k červnu a je ho nyní teď všude dost. Jahody!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 5 dl smetany ke šlehání
- 2 vanilkové cukry
- 150 g moučkového cukru
- 500 g jahod
Smetanu dobře našleháme a smícháme ji s vanilkovým a moučkovým cukrem. Hodně zralé jahody omyjeme, rozmačkáme a vmícháme ke šlehačce. Směsí naplníme misky a dáme zmrazit na mrazák.
Podávat můžeme samostatně, ale také doplněné dalšími jahodami a šlehačkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.