Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Jeho obliba se rozšířila postupně do celého světa a asi těžko budeme hledat někoho, kdo by někdy toto jídlo neochutnal. My si dnes společně připravíme sicilské rizoto, jeho zvláštností je to, že se do něj krom masa přidává také játra.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 lžíce oleje
- 20 g cibule
- 100 g strouhaného čedaru
- 200 g drůbežího masa
- 100 g drůbežích jater
- 250 g rýže
- 1 lžička sladké papriky
- 100 g zeleného hrášku
- 100 g mrkve
- 1 lžíce petrželové natě
- sůl
- vývar
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na malé kousky nakrájené drůbeží maso a játra a opečeme.
Přidáme přebranou, propláchnutou rýži, papriku, sůl, zalijeme vývarem, zamícháme a přivedeme do varu. Nakonec přidáme zelený hrášek a drobně nakrájenou mrkev a dusíme od měkka.
Hotové rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem a sekanou petrželkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.