Máte také rádi občas změnu a maso či zeleninu s chutí vyměníte za sladký hlavní chod? Pak máme pro vás skvělý tradiční pokrm už z dob našich babiček. Připravte si klasiku české kuchyně, a sice bramborové šišky s mákem.
(fotografie: tasteatlas.com)
Potřebujeme:
- 500 g brambor
- 200 g jemné celozrnné mouky
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- 150 g máku
- 200 g hnědého cukru
- sůl
Brambory uvařené v páře necháme vychladnout a potom je rozmačkáme.
Z brambor, mouky, vejce a soli uděláme těsto. Na pomoučeném vále z něj vytvoříme dlouhý váleček, který pokrájíme na dílky. Každý dílek rozválíme zvlášť na 2 cm a nožem z něj krájíme asi 5 cm dlouhé dílky. Každý díl vyválíme rukou na šišky, které dáme uvařit do vařící vody.
Uvařené a zcezené naservírujeme na talíř, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým cukrem a mákem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.