Dezert, který zcela jistě každého upoutá nejen svým vzhledem, ale hlavně chutí. Na první pohled se může zdát krapet pracnější, nicméně je to jen o úhlu pohledu. A k zítřejšímu svátku sv.Valentýna je tento dortík jak dělaný.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 85 g loupaných mandlí
- 290 ml smetany ke šlehání
- šťáva a kůra z 1 citronu
- semínka z 1 lusku vanilky
- 1 lžíce krystalového cukru
- 1/2 oloupaného a na nudličky nakrájeného manga
- 2-3 lžíce moučkového cukru
- máta na posypání a 4 lžíce cukru na karamel
Mandle osmahněte na pánvičce dozlatova. Smetanu ušlehejte s vanilkou a citronovou kůrou. Pak do ní vmíchejte citronovou šťávu, lžíci orestovaných mandlí a lžíci krystalového cukru. Směs dejte do dortové formičky o průměru 10 cm, položené doprostřed talíře, na kterém budete cheesecake servírovat a povrch uhlaďte. Takto upravený dortík dejte do lednice nebo mrazničky ztuhnout.
Mezití položte nudličky manga na plech s pečícím papírem a hojně posypte moučkovým cukrem. Zapečte v horkovzdušné troubě.
Těsně před podáváním připravte karamel - cukr dejte do předehřáté pánve s tlustým dnem a když se začne rozpouštět, zatřeste pánví, aby se rozpuštěl rovnoměrně. Jakmile cukr zhnědne do karamelové barvy, ponořte spodek pánve do studené vody.
Cheesecake vytáhněte z lednice, odstraňte dortovou formu. Zbývajícími mandlemi posypte vršek dortíku, na ně dejte zapečené mango a oroste čerstvě udělaným karamelem. Posypte mátou a ihned podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.