Polévka je jedna z hlavních položek menu. Obvykle se podává jako předkrm před hlavním chodem, v rámci běžného stravování během pracovního dne však může polévka zastat i jeho místo. A dnes si připravíme polévku špenátovou. Špenát totiž dodává tělu potřebné látky, což věděl už pověstný Pepek námořník.
Potřebujeme :
- 500 g čerstvého nebo mraženého špenátu
- 500 ml plnotučného mléka
- 4 lžíce jemných ovesných vloček
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- smetana
- parmezán
- sůl
- pepř
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme česnek a ovesné vločky a restujeme dozlatova. Přidáme špenát, opět restujeme, zalijeme mlékem a 5 minut povaříme. Pak rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a zjemníme smetanou. Podáváme s opečenými kostičkami bílého chleba a strouhaným parmezánem. Dle chuti opepříme.
(fotografie: Freepik)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.