Sekaná je na první pohled úplně jednoduché, a pro někoho možná až obyčejné jídlo. Nicméně je to klasika, která prostě nikdy nezklame, a málokdy se stane, že by na talíři něco zbylo. Milují jí úplně všichni, její obrovská výhoda je také v tom, že se dá jíst teplá, ale i studená. Sekaná z mletého bůčku je navíc krásně šťavnatá. Jako příloha pak je vhodná bramborové kaše, případně klasické vařené brambory. V případě studené varianty pak plátek čerstvého chleba. Pochopitelně dostatek zeleniny nesmí chybět.
Potřebujeme :
- 4 hrnky umletého bůčku
- 1 velká cibule
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku Solamylu
- sůl
- pepř
- 6 vajec vařených natvrdo
Umletý bůček smícháme s nastrouhanou cibulí, Solamylem, mlékem, solí a pepřem. Vypracujeme směs, kterou necháme v chladničce do druhého dne uležet.
Na plech položíme alobal a potřeme ho olejem. Na alobal rozprostřeme obdelník bůčkové směsi, na prostředek rozložíme vajíčka uvařená na tvrdo a maso přehrneme přes vajíčka tak, že vznikne celistvá šiška, kolem které alobal pevně zabalíme.
Sekanou pečeme v alobalu asi 1 1/2 hodiny. Před dopečením alobal rozevřeme, aby sekaná zrůžověla.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.