Pro vášnivé houbaře a milovníky hub celkově zde máme další skvělý houbový recept, a sice ragú. Záleží jen na vás, jaké houby do receptu použijete, odvíjet se to bude zřejmě hlavně dle toho, jaké jste při procházce lesem našli, tak jako tak výsledná chuť vždy osloví chuťové pohárky a srdce zaplesá.
Potřebujeme:
- hrst sušených hub
- 1/2 l vody
- 3 lžíce oleje
- 1 větší mrkev
- 2 cibule nakrájené na jemno
- 10 stroužků česneku nasekaných na plátky
- 700 g čerstvých hřibů
- 400 g loupaných rajčat v konzervě
- 150 ml bílého suchého vína
- tymián
- sůl
- pepř
Vodu přivedeme k varu a zalijeme jí sušené houby. Dáme na 20 minut stranou, poté vodu slijeme, ale necháme si ji (dále v receptu použijeme).
Vezmeme větší kastrol, v něm rozpálíme olej a na něm opékáme cibuli, mrkev a česnek. Poté přidáme namočené (slité) houby i čerstvé houby nakrájené na plátky a necháme restovat zhruba 20 minut. Občas promícháme.
Vlijeme víno, rajčata, vodu ze sušených hub a přidáme čerstvý tymián. Zvolna za občasného promíchání dusíme asi hodinu, omáčka musí zhoustnout.
Dochutíme solí a pepřem, podáváme například s pečivem.
(foto: foodrepublic.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.