Máte rádi mák? Pak by tento moučník neměl chybět na žádném stole. Ať již z nostalgie, jelikož se jedná o recept našich babiček, a připomíná nám tak dětství, kdy právě tato buchta byla častá ke snídani, a nebo pak také proto, že se jedná snad o nejjednodušší moučník vůbec. Je to úplně obyčejné lité těsto (tudíž žádné kynutí), které jen smícháte, nalijete na plech a jdete si postavit vodu na kávu či čaj. Co více si přát?
Potřebujeme:
- 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 1 hrnek mletého máku
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- citronová kůra
- špetka soli
- tuk a mouka na formu
V mléce si samostatně rozšleháme vejce. Všechny ostatní přísady přidáváme bez tření, těsto pak jen společně zamícháme.
Nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček (či bábovkové formy nebo pekáček) a zvolna pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.